magyar zászló A Jaguar XJ X350-358 angol zászló

Történeti áttekintés

XJ X350-358 (2003-2009)

A Jaguar 2003-ban mutatta be az újratervezett harmadik generációs XJ-t (más néven X350-t), mely teljes egészében alumínium karosszériára épült. Az új autónak lett egy V6-os motorral szerelt változata is, amely az XJ6 megnevezést örökölte elődeitől. Az X350 modellnek az X308-nál nagyobb belső tere és csomagtere volt. A V8-as motorok hengerűrtartalmát megnövelték 3,5 és 4,2 literesre, valamint a kompresszoros verzió is 4,2 literes motort kapott.

Az autó könnyebb súlya megengedte a kisebb 3,0 literes V6-os beépítését is, bár a 2,7 literes V6-os dízel bevezetésével ez a változat megszűnt (sem V6 benzin, sem V6 dízel verzió nem volt elérhető az amerikai piacon).

Egy új, hatfokozatú automata sebességváltót építettek be, amely könnyebb és gazdaságosabb volt a korábbi ötfokozatúnál. Az új légrugó rendszer adaptív lengéscsillapítást és automata hátsó szintszabályzást tett lehetővé. Eltérően más gyártóktól, a Jaguar nem épített be manuálisan állítható hasmagasságot vagy lengéscsillapítást, ezek szabályozását teljes egészében és kizárólag a számítógépre bízták. A dinamikus menetstabilizáló és a kipörgés-gátló is az alapfelszereltséghez tartoztak.

A két zónás klímaberendezés is alap volt, míg a hosszított tengelytávú modellekbe négyzónás klímát építettek. Opcionális volt az érintőképernyő, ahonnan különböző beállításokat, a műholdas navigációt, az Alpine audio-rendszert és a bluetooth telefon-kihangosítót lehetett kezelni. A "Jaguar Voice" rendszer révén számos funkció hangvezérléssel is működtethető volt.

2007 február végén bemutatták az X350 ráncfelvarrott változatát, X358 típuskóddal. Esztétikailag a fő változások az új, alacsonyabb hűtőrács a mélyebb agresszívebb légterelőkkel, az Ian Callum által az 2007-es X150 XK-n bevezetett oldalsó szellőzőnyílások átvétele és egy kis csomagtértető spolier voltak. Az utastérben a leglényegesebb változtatást a megújult ülések jelentették.

Főtámogató

Magyar Jaguar Club

Támogatóink

Aligvárom Webáruház

Comtherm és Tsa Kft.

Csillogjon-Villogjon Autómosó és Autókozmetika

FER-VIL Kft.

Filep Diesel Szerviz

Ilona Apartmanház

KAPE kajakok, kenuk

Luxus Jaguar bérbeadása esküvőkre díszítéssel és sofőrszolgálattal együtt.

L-Tender Consulting Kft.

M és M Kft.

Nemsemmi Napenergia webáruház

Pixel Print Kft.

Prandovszki Tibor

Softholding Kft.

Softholding Audit Könyvelő és Adótanácsadó Kft.

Stat-Média Kft.

TELMEX Bútorgyártó és Kereskedelmi Zrt.

Tölgyfa Ingatlaniroda

TRAVERATA

Partnereink

Anglo Parts

Antarktisz Bt.

AUTOGLYM

Knight Sofőrszolgálat

Bacardi Music Cafe

Murányi Jaguár Szervíz Kft.

Napenergia webáruház

Saint-Gobain Autover Hungária Kft.

Softholding Kft.

Tarziciusz Autós Iskola

Tepyart Airbrush Kft.

Villa Dorottya Hotel

CÍMÜNK

Magyarország 8600 Siófok, Rózsa utca 23.

Telefon: +36 20 369 0672

Adószám: 18160965-1-14

E-mail:

Copyright © 2016-2020 Kabai József