magyar zászló A Jaguar XJ X350-358 angol zászló

Történeti áttekintés

XJ X350-358 (2003-2009)

A Jaguar 2003-ban mutatta be az újratervezett harmadik generációs XJ-t (más néven X350-t), mely teljes egészében alumínium karosszériára épült. Az új autónak lett egy V6-os motorral szerelt változata is, amely az XJ6 megnevezést örökölte elődeitől. Az X350 modellnek az X308-nál nagyobb belső tere és csomagtere volt. A V8-as motorok hengerűrtartalmát megnövelték 3,5 és 4,2 literesre, valamint a kompresszoros verzió is 4,2 literes motort kapott.

Az autó könnyebb súlya megengedte a kisebb 3,0 literes V6-os beépítését is, bár a 2,7 literes V6-os dízel bevezetésével ez a változat megszűnt (sem V6 benzin, sem V6 dízel verzió nem volt elérhető az amerikai piacon).

Egy új, hatfokozatú automata sebességváltót építettek be, amely könnyebb és gazdaságosabb volt a korábbi ötfokozatúnál. Az új légrugó rendszer adaptív lengéscsillapítást és automata hátsó szintszabályzást tett lehetővé. Eltérően más gyártóktól, a Jaguar nem épített be manuálisan állítható hasmagasságot vagy lengéscsillapítást, ezek szabályozását teljes egészében és kizárólag a számítógépre bízták. A dinamikus menetstabilizáló és a kipörgés-gátló is az alapfelszereltséghez tartoztak.

A két zónás klímaberendezés is alap volt, míg a hosszított tengelytávú modellekbe négyzónás klímát építettek. Opcionális volt az érintőképernyő, ahonnan különböző beállításokat, a műholdas navigációt, az Alpine audio-rendszert és a bluetooth telefon-kihangosítót lehetett kezelni. A "Jaguar Voice" rendszer révén számos funkció hangvezérléssel is működtethető volt.

2007 február végén bemutatták az X350 ráncfelvarrott változatát, X358 típuskóddal. Esztétikailag a fő változások az új, alacsonyabb hűtőrács a mélyebb agresszívebb légterelőkkel, az Ian Callum által az 2007-es X150 XK-n bevezetett oldalsó szellőzőnyílások átvétele és egy kis csomagtértető spolier voltak. Az utastérben a leglényegesebb változtatást a megújult ülések jelentették.

Támogatók

Aligvárom Webáruház

Comtherm és Tsa Kft.

Ilona Apartmanház

Luxus Jaguar bérbeadása esküvőkre díszítéssel és sofőrszolgálattal együtt.

L-Tender Consulting Kft.

M és M Kft.

Murányi Jaguar Szervíz Kft.

Nemsemmi Napenergia webáruház

Pixel Print Kft.

Prandovszki Tibor

Softholding Kft.

Softholding Audit Könyvelő és Adótanácsadó Kft.

Stat-Média Kft.

TELMEX Bútorgyártó és Kereskedelmi Zrt.

Tölgyfa Ingatlaniroda

TRAVERATA

Új Tündérkert Étterem és Kávéház

Partnereink

Anglo Parts

Antarktisz Bt.

AUTOGLYM

Knight Sofőrszolgálat

Bacardi Music Cafe

Murányi Jaguár Szervíz Kft.

Napenergia webáruház

Saint-Gobain Autover Hungária Kft.

Softholding Kft.

Tarziciusz Autós Iskola

Tepyart Airbrush Kft.

Villa Dorottya Hotel

CÍMÜNK

Magyarország 8600 Siófok, Rózsa utca 23.

Telefon: +36 20 369 0672

Adószám: 18160965-1-14

E-mail:

All rights reserved.
Magyar Jaguar Club