magyar zászló Sport hírek angol zászló

 

Formula-E Marrakesh 2019

Létrehozva: 2019-01-15

Összefoglaló a Marrakesh-i Formula-E futamról:
A két Jaguar az 5. és a 9. helyről indulva jól kapta el a rajtot, néhány helyet talán előre is jöhettek volna, de az 1. kanyarban előttük keresztbe forduló Vergne-t csak nagy időveszteséggel a bukótérben tudták kikerülni (lásd fotók), így a 14.és 18. helyre kerültek. Innen már csak a pontszerzésért (10-en belül kerülésért) küzdhettek. Sorozatos előzésekkel Evans a 9., Piquet a 14. helyen ért célba, mely figyelembe véve az 1. kanyarban történteket, tisztességes eredmény.
A BMW is bosszankodhat, mert a vége felé az élen haladva a két autójük közül Sims gyakorlatilag kilökte csapattársát, Da Costa-t, így végül csak egy 4.helyet szereztek.
A futamot D'Ambrosio nyerte Mahindra-val.
Összefoglaló a futamról:
https://www.youtube.com/watch?v=mf9ATdmUmVQ
Összefoglaló a Jaguar-ok szerepléséről: https://www.youtube.com/watch?v=tOmeuLF6kz0
A Jaguar az időmérőkön és a futamon is megmutatta versenyképességét és reméljük hamarosan ezt dobogós helyezésekre váltja. A következő, Chile-i futamot (január 26.) a csapat a 6. helyen várja.
Hajrá JAGUAR!

Jaguar F-Type GT4 Series Elite

Létrehozva: 2018-10-04

Kizárólag Jaguar F-Type GT4-es versenyautókkal indul már idén október végén, majd egy teljes szezonnal folytatódik 2019-ben a "Series Elite" versenysorozat. Érdekessége, hogy csak 50 év feletti pilóták és a belőlük verbuválódótt csapatok nevezhetnek. Sajnos nem az életkor az egyetlen feltétel :(

Jaguar I-Pace eTROPHY

Létrehozva: 2018-10-04

Gyűlnek a jelentkezők a Jaguar I-Pace eTROPHY versenysorozatra, melyen 20 darab versenyre átalakított I-Pace verseng és szintén december 15-én indul a Formula-E betétfutamaként. Az elsőként nevezett amerikai csapat mellett már egy brazil és egy ázsiai csapat is véglegesítette nevezését, valamint kínai, német és egyéalakulatok is élénken érdeklődnek.

Formula-E Jaguar 2018/19

Létrehozva: 2018-10-04

Szeptember végén bemutatták a Jaguar I-Type 3-t, mellyel a Panasonic Jaguar csapat nekivág a 13 fordulóból álló szezonnak. A Jaguar pilótái továbbra is Nelson Piquet junior és Mitch Evans lesznek.
Az ötödik szezontól kezdődően új generációs autókkal fognak versenyezni, lényeges szabályváltozásokkal:
- Kétszeresére nő az energia tároló kapacítása, így eltörlik a verseny közbeni autócserét.

- Az autók maximális teljesítménye 200 kW-ról 250 kW-ra nő. Gyorsulásuk kb. 2,8 mp 0-ról 100km/h-ra.

- A versenyek során a pálya egy kijelölt szakaszán áthaladva a pilóták extra teljesítményt aktiválhatnak autóikban.

- Megjelenik a versenyautókon a HALO, ami a fej védelmét szolgálja.

- Megszűnik a leggyorsabb körért járó plusz pont, ettől a szezontól ezt az egységet az a versenyző fogja kapni aki a verseny során a legtöbb energiát őrzi meg a leintésig.

- A versenytáv ezentúl nem körszámban hanem időben lesz meghatározva, a versenyek hossza 45 perc plusz 1 kör lesz.

2018.04.17. Jaguar F-Type GT4

Létrehozva: 2018-05-31

Az új GT4-es Jaguar F-type megvívta első versenyhétvégéjét a British GT Championship Oulton parkban rendezett idénynyitójában. Az elsősorban jótékonysági célból, sérült háborús veteránokból összeverbuvált pilóta-csapat tisztességesen szerepelt, a középmezőnyben végzett. Mindenesetre jó látni, hogy a Jaguar néhány évtizednyi kihagyás után a GT kategóriába is visszatért, nem is akármilyen autóval. Lásd fotók és alábbi Youtube videó.
https://www.youtube.com/watch?v=Rc1Rm7v0kxI

2018.04.17. Formula-E Róma majdnem 1. hely, végül 9.

Létrehozva: 2018-05-31

A szombati római Forrmula-E futamon a Jaguarnak majdnem sikerült az áttörés, Mitch Evans a 3. helyről indulva két körrel a futam vége előtt még a 2. helyen állt és az 1. helyért küzdött. Többszöri próbálkozásra sem sikerült azonban megelőznie az élen haladó Bird-t. A csatározásban Evans nem tudta hatékonyan használni az energiát és az utolsó körön a lelassult autót többen megelőzték, így végül a 9. helyre csúszott vissza.
Piquet a verseny felénél esedékes autócsere után már a box utcában lelassított majd félreállt. Mint kiderült, az öve nem volt rendesen becsatolva és nem kockáztatta meg, hogy azt a verseny közben próbálja korrigálni, esetleg nem becsatolt övvel körözni.
A Jaguar pilótái a 6. és 7., a csapat pedig az 5. helyről várja a folytatást, ami Párizsban lesz április 28-án. A futamot élőben közvetíti a Eurosport 16 órakor.
https://www.youtube.com/watch?v=vJqgOEJ9qoI

2018.03.20. Formula-E Punta del Este Jaguar 4. hely

Létrehozva: 2018-05-31

A Punta del Este-e futamon is bizonyította versenyképességét a Jaguar csapat a Formula-E bajnoki sorozatban.
Evans az időmérőkön végig remekelt, a hivatalos időmérőn is a 3. helyet szerezte meg. Sajnos egy technikai baki miatt visszasorolták és csak a 16. helyről kezdhette a futamot. Történt ugyanis, hogy az első szabadedzés után az autójában akkumulátor-egységet cserélt a csapat, mely néhány kilogrammal könnyebb volt, mint az eredeti pack. Erre a csapat nem figyelt, ezért nem kompenzálták a különbséget plusz súllyal, ami végül oda vezetett, hogy a szúrópróba-szerű súlyméréskor az autó könnyebb volt az előírt minimumnál. Végül a futamon remekül előzgetve a 16. helyről jött föl a 4.(!!!!) helyre.
Piquet a hivatalos időmérőn az autóját oldalról a falhoz csapta, de így is a 14. helyről kezdhette a futamot. Úgy tűnik,a csapatnak nem sikerült tökéletesen összerakni az autót a futamra, ahol folyamosan technikai problémákkal küzdött és végül feladta a versenyt.
A következő futam április 14-én Rómában lesz, start-cél a Via Cristoforo Colombo-n, a pálya összesen 21 kanyarral, a Colosseum közvetlen közelében. Élőben közvetíti a Eurosport.

2018.03.06. Jaguar X-Type Kakucsring Kupa

Létrehozva: 2018-05-31

Felemásra sikerült számomra a Kakucsring Kupa vasárnapi futama: Már az első körben igen jó eredményt futottam az X-Type-al :), de később kicsúsztam és háttal a rézsűben kötöttem ki :(, így az első köri eredményen már nem tudtam javítani :( Ehelyett most az autót kell majd javítani :(. Ezzel együtt is kategória 2., abszolút 16. helyen végeztem a kb. 50 fős mezőnyben. Köszönöm a biztató szavakat!
Győrfi György

2018.03.06. Formula-E Mexico: Jaguar 4, és 5. hely!

Létrehozva: 2018-05-31

Remekül szerepelt a Jaguar a Mexico-i Formula-E futamon. Miután az időmérőn Piquet a 8. és Evans a csalódottságot okozó 14. helyet szerezte meg, a versenyen már a rajtnál sikerült néhány helyet előre jönniük és ezt követően is megbízhatóan és másokat előzgetve vezettek. Végül Piquet a 4., Evans az 5. helyen ért célba, és ezzel ugyan most sem kerültek dobogóra, de összesítésben 5 futam után a csapat a 3. helyre jött föl, míg a két versenyző az 5. és a 7. helyen áll.
A következő futam a Punta del Este-i lesz Uruguay-ban, március 17-én.

2018.02.05 Jaguar F-Type GT4

Létrehozva: 2018-05-31

A Jaguar SVO (Special Vehicle Operation) részlege F-Type GT4-es versenyautókká változtatott két darab SVR széria-autót, hogy azokkal az Invictus Games nevű jótékonysági versenysorozaton induljon James Holder és csapata. A csapat 4 angol háborús veteránból és az őket felkészítő profi autóversenyzőkből áll. Az első futamra március 31-én kerül sor.

2018.02.05. Jaguar X-Type Kakucsring Kupa 2018. január

Létrehozva: 2018-05-31

A Kakucsring Kupa legutóbbi futamán rajthoz álltam az X-Type-ommal. Mivel aznap épp havazott, jól jött volna egy puha és vizes/latyakos aszfaltra való gumiszett...Az eredetileg 3 körösre meghirdetett versenyen végül csak 2 kört tartottak meg idő hiányában. Az első kör után a 62 indulóból még abszolútban a 18. helyen álltam, de a javuló pályán a 2. körben, miközben mindenki jelentősen javított az időeredményén, én sajnos kicsúsztam, így az 1. kör időeredménye alapján végül a középmezőnyben végeztem.
A következő futamok február 18-án és március 4-én lesznek a Kakucsringen. Mindenkinek ajánlom, itt biztonságos körülmények között feszegetheti mindenki az autója és saját maga képességeit.
A klub 2018-as naptárában már szerepel a július 21-i "Miénk a pálya a Kakucsringen" programunk.
Győrfi György

2018.02.05. Formula-E Marrakesh és Santiago de Chile

Létrehozva: 2018-05-31

Továbbra is stabilan jó teljesítményt nyújt a Jaguar a 2017/18 Formula-E sorozatban.
A január 13-án rendezett Marrakesh-i, idei 3. futamon Piquet a 7. helyről indulva, megfutva a futam leggyorsabb körét a 4., míg Evans a 9. pozícióból a futam vége felé visszaesve a 12. lett.
Az elmúlt hévégi Santiago de Chile-i megmérettetésen Piquet az időmérőn a 6. helyet szerezte meg. A futam rajtjánál jól gyorsulva és helyezkedve feljött a 2. helyre, majd az autócsere után a 3. helyen autózva megelőzte őt a Fanboost többletenergiával rendelkező Buemi. Piquet később próbálta visszaelőzni Buemi-t a dobogós helyért, de túl agresszív volt, az előzés után nem tudott bekanyarodni, így visszacsúszott a 6. helyre, és végül itt fejezte be a versenyt.
Evans, miután a szabadedzéseken az első négyben végzett, a hivatalos időmérőt elrontotta, a mért körben kicsúszott és a versenyt a 20., utolsó helyről kezdte. Ehhez képest a végső 7. helyezése nagyszerű, gyakorlatilag a mezőny kétharmadát végigelőzte.
Biztató, hogy a Jaguar-ok az időmérőkön és a futamokon gyorsak és megbízhatóak voltak.
A következő futam március 3-án lesz Mexico-ban, a Eurosport élőben közvetíti az időmérőt(19h) és a versenyt is(22h45).

2017.12.05.: Formula-E Jaguar Hong-Kong

Létrehozva: 2018-05-31

Kiválóan szerepelt a Jaguar a 2017/18 Formula-E sorozat idény-nyitó Hong-Kong-i versenyhétvégéjén!
Már a szabadedzéseken is remekeltek az autók, a 2. szabadedzésen Mitch Evans volt az egyetlen, aki 1:03 alatti időt tudott menni.

A szombati futam időmérőjét a Jaguar-ok elrontották, különösen Evans, aki nem tudott értékelhető kört menni, ezért a versenyt az utolsó helyről kezdte. Ehhez képest a Jaguar új pilótája, a korábbi világbajnok Nelson Piquet junior a 10. rajthelyről indulva a 4. helyet szerezte meg, míg Evans végül 12. lett.

Vasárnap Evans kiválóan szerepelt a kvalifikáción, a Q2-ben a legjobb időt teljesítette, és végül a 4. helyről indult a futamon, ahol remekül tartotta a pozícióját. Végül a díjkiosztón még a dobogó legfelsőbb fokára álló Abt kizárása után Evans a nagyszerű 3. helyet szerezte meg, míg Piquet a 11. helyről indulva feljött és sokáig a 8. hely környékén volt, de végül a 12. lett.

A két Hong-Kong-i futam után a Jaguar összesítésben alig elmaradva a 3. és 4. helyezettől az 5. helyről várja a következő, január 13-i Marrakesh-i futamot. A futamokat az idéntől a Eurosport élőben közvetíti, a Marrakesh-it 16h45-től!

Jaguar X-Type az Extreme Technical Week-end-en

Létrehozva: 2017-10-06

A Hungaroring aszfaltcsíkján került megrendezésre az Országos Amatőr Szlalom Bajnokság szeptember 3-i futama, ahol Győrfi György is részt vett X-Type versenyautójával. Az első két körön elsősorban alacsony guminyomás választás(1,6 bar) miatt eléggé csúszkált, tarolta a bójákat, a harmadik körön viszont magas, 2 bar feletti guminyomással már sokkal jobban ment és a középmezőny elején végzett, bójahiba nélkül. A versenyen részt vett Tóth Ignác klubtársunk is, igaz nem Jaguar-al, hanem széria Mazda RX8-al.
A következő futam a Kakucsring-en lesz október 21-én, amelyen valószínűleg szintén indulni fognak.

Hungaroring Classic, Jaguar-okkal

Létrehozva: 2017-10-06

A szeptember 30/október 1 hétvégén került lebonyolításra a Hungaroring Classic, oldtimer versenyautók versenyhétvégéje. Klubunk 14 autóval képviseltette magát a rendezvényen, ahol a versenyautók mellett veterán autó bemutatókra és autós klubok bemutatkozására is sor került. Lehetőség volt a Hungaroring aszfaltján is néhány kört megtenni (lenti szombati youtube közvetítésen Gulya Peti elnökünk a gyönyörű XJ40-ével premier plan-ban 3:43:50-től!).
A Sixties Endurance szombati kétórás futamon számos Jaguar E-Type-nek is szurkolhattunk. Carlos CRUZ 90-es rajtszámú szürke autója sokáig a második helyen ment, de 3 perccel a futam vége előtt műszaki gond miatt ki kellett állnia, így a dobogós helyeket Shelby Cobra-k szerezték meg.
A youtube-on megtekinthető a teljes hétvége közvetítése(Gulya Peti szombat 3:43:50-től és E-Type leállás szombat 9:25:12-nél):
Szombat: https://www.youtube.com/watch?v=_8iCpI9dT2Y&t=34005s
Vasárnap: https://www.youtube.com/watch?v=tAPoRmVHAd4

Formula-E 2017/18

Létrehozva: 2017-10-06

A Formula-E sorozat 2017/18-as 14 futamos idénye a 2017. december 2-én és 3-án rendezendő Hong-Kong-i futamokkal kezdődik. A Panasonic Jaguar Racing csapata beerősít, bemutatták az új, továbbfejlesztett I-Type 2-t, leigazolták az első idény bajnokát, Nelson Piquet Jr.-t, és maradt az előző szezonból a viszonylag sikeres Mitch Evans.
A Jaguar a jövőben a Formula-E sorozat egyik főszereplőjévé válik, különösen azzal, hogy a 2018/19-es szezonban indítják a sorozat betétfutamaként a Jaguar I-Pace eTROPHY-t, ahol kizárólag ezek a csak kissé átalakított, széria Jaguar I-Pace elektromos autók versenyeznek egymással(így biztos a Jaguar győzelem:).
https://www.youtube.com/watch?v=MVOmNnK-6T8

Jaguar X-Type az Extreme Technical Week-end-en

Létrehozva: 2017-08-18

Győrfi György klubtársunk a fehér Jaguar X-Type versenyautójával tervez indulni a szeptember 2-3. dátummal megrendezésre kerülő DragRacing Kupán, a Hungaroringen. Ezen a hétvégén a Extreme Technical Weekend keretében a Hungaroringen egyszerre lesz nemzetközi gyorsulási-, drift-, és szlalom verseny a pálya különböző szakaszain, a célegyenesben gyorsulás, az azt megelőző S kanyarban drift, a pálya többi részén az engem érintő szlalom. Az autósport kedvelőinek érdemes kilátogatni és esetleg szurkolni.
https://dragracing.hu/2017/09/02/2017-09-02-hungaroring-2016-09-02-03-extreme-technical-weekend-hungaroring/
Hajrá JAGUAR!

Formula-E Montreal szezonzáró futamok

Létrehozva: 2017-08-18

Az elmúlt hétvégén került sor a Formula-E sorozat Montreal-i két futamára.
A szombati futam időmérője rendkívül jól sikerült a Jaguaroknak, a 6. és 7. pozícióból indulhattak a futam rajtjánál. A futam felénél esedékes autócseréket Safety car miatt a tervezettnél korábban hajtották végre, ezekből Evans jól jött ki, ő az 5. helyen, míg Carroll sokat visszacsúszva csak a 15. heylen folytatta a versenyt. Végül Evans a 7. helyen végzett, Carroll pedig a 16. helyen.
A vasárnapi futam időmérője nem sikerült jól a Jaguar-oknak, a 20 autó közül a 17. és a 19. helyről kezdhették a futamot. Innen kicsit feljebb jöttek és a 12. illetve a 14. helyen intették le őket, nem szereztek pontot.
A 2016/17-es szezont a Jaguar így a 10 csapat közül az utolsó helyen fejezte be, igaz, hogy egyike volt az újonc csapatoknak. Az évad során többször is tapasztalhattunk pozitív felvillanásokat, azt sejtetve, hogy a csapat többre érdemes és képes. Persze a szurkolók is többet érdemelnek. Reméljük a következő, 2017/18-as szezonban, mely decemberben kezdődik egy Hong-Kong-i dupla futammal, beérnek az erőfeszítések.

Formula-E New York 2017.július 15-16.

Létrehozva: 2017-07-21

A hétvégén került sor a Formula-E sorozat New York-i két futamára. A szombati futamot Tatán a Gottwald hotel-étteremben kb. 15-en együtt néztük és szurkoltunk.
Az eredményből azonban úgy tűnik, ez sem volt elég a Jaguarnak az áttöréshez, továbbra is a mezőny második felében végeztek.
Evans mindkét futamon kiesett, az elsőn kilökték, a másodikon pedig technikai probléma miatt. Carroll az első futamon 10., a másodikon 11. lett, így összesen 1 pontot szerzett.
A Jaguar tehát még mindig csak élesítgeti a karmait, készül a nagy ugrásra, és reméljük ez hamarosan bekövetkezik.
Erre a 2016/17 szezonban már csak az utolsó futamokon kerülhet sor Montrealban a jövő hét végén, július 29-én és 30-án. A futamokat élőben közvetíti a Digisport 1, magyar idő szerint este 22 órakor. A futamokat követő héten többször lesz közel 1 órás összefoglaló a magyar Eurosport csatornákon.

Formula-E Berlin 2017

Létrehozva: 2017-06-14

Az elmúlt hétvégén került sor a Formula-E bajnokság berlini futamaira.

A szombati kvalifikáción a két Jaguar a 16., illetve 18. helyet szerezte meg, így a futamot innen kezdték. Mitch Evansnak a rajt után nehézségei adódtak, kiment a boxba, és csak a futam leggyorsabb körét megfutni jött vissza forgalommentes helyre, speciálisan erre beállított aerodinamikával. Ez sikerült is neki, és ezért 1 pontot szerzett a bajnokságban.
Adam Carroll a 18. helyről rajtolva végül a 14. lett, ami nem rossz eredmény.

A vasárnapi futam időmérőjén Evans fél másodperc hátránnyal a 9., míg Carroll a 19. helyet szerezte meg. A futamon Evans tartotta pozícióját az 1. autójával, de a másodikba való átszálláskor az autó üres sebességfokozatban volt előkészítve 1-es helyett, ezzel sok időt vesztettek, így csak a 18. helyre tudott visszatérni. Végül a 2 Jaguar a 16. és 17. helyen ért célba.

A csapat vezetése szerint ezen hétvégén is sok tapasztalatra tettek szert, és bizakodóak a következő, New York-i dupla versenyre, melyre július 15-16-án kerül sor.
Terveink szerint a július 16-i vasárnapi versenyt a klub-ebéd előtt, a Tata-i Gottwald étteremben nézzük együtt, 10 órától. Reméljük ez segít a Tata csoporthoz tartozó Jaguar-nak, hogy jó eredményt érjen el:)

Hajrá JAGUAR!

Győrfi György

Jaguar Formula-E Monaco és Párizs

Létrehozva: 2017-05-26

Az utóbbi két hétvégén került sor a Formula-E bajnokság Monaco-i és Párizs-i futamára.

A Jaguar mindkettőn tisztességesen szerepelt, bár az ezeket megelőző futamon nyújtott nagyon jó szerepléstől elmaradt.
Mindkét futamon Mitch Evans szerzett pontot, Monaco-ban 10., míg Párizsban 9. helyezett lett.
Nagyon fordulatos versenyek voltak, és Mitch Evans a Párizs-i versenyen sokkal jobb helyezést is elérhetett volna. Sajnos a futam félidejénél a Safety Car alatti autócseréje nem jól sikerült, sok időt vesztett és az addig tartott startpozíciójáról (8.hely) visszaesett a mezőny végére. Később más versenyzők boxutca-áthajtásos és időbüntetése eredményeként visszaküzdötte magát a 9. helyre.
A Jaguar-ok energiagazdálkodásával és megbízhatóságával egyébként nem volt gond, a csapat vezetői továbbra is elégedettek az idei szerepléssel és bizakodóak a jövőre nézve.

A következő, dupla futamokra június 10-én és 11-én kerül sor Berlinben.

Hajrá JAGUAR!

Formula-E Mexico Jaguar_Breaking News

Létrehozva: 2017-05-10

Az április 1-én megrendezett mexikói Formula-E futamon a Jaguarnak sikerült az áttörés. Az eddigi pont nélküli szereplés után most a nagyon előkelő 4. és 8. helyen végeztek.
Fordulatos verseny volt, többen kiestek műszaki probléma vagy ütközés miatt, de a Jaguarok végig versenyképesen kitartottak. Természetesen a pilóták, a csapat vezetése és a Jaguar is nagyon elégedett.
Az alábbi YouTube elérhetőségre és a Jaguar weboldalára már fel is raktak egy rövid összefoglalót a hétvége történéseiről a csapat szemszögéből:

https://www.youtube.com/watch?v=Cglv85fhy6g

Reméljük, hamarosan a pódiumon is láthatjuk Mitch Evans-t és/vagy Adam Carroll-t, a Jaguar pilótáit!

Hajrá JAGUAR!

Kakucsring Kupa március 5.

Létrehozva: 2017-05-10

Győrfi György: "Az X-Type versenyautómmal a Kakucsring Kupa 5., záró fordulóján vettem részt március 5-én. Az új, a korábbinál keményebb gumik nehezen melegedtek fel a szitáló esőben és az egyes futamok első körében a fékzónákban többször kitört az autó hátulja, sokszor csak nehezen tudtam megfogni. Így ez meglehetősén élvezetes, izgalmas versenyzést eredményezett, de az időeredménynek nem tett jót. Futamról futamra csökkentettem a guminyomást, alacsonyabb nyomással gyorsabban melegedtek, jobban fogtak a gumik. Végül kategóriámban a 11 indulóból a 9. lettem, de ami az új gumik viselkedését illeti, az 5*3 kör meglehetősen sok tapasztalatot adott, amit a későbbiekben kamatoztatni tudok. Valamint vettem egy használt gumimelegítő-paplan szettet, amivel már a rajt előtt közel üzem-melegre lehet melegíteni a gumikat. Ezekkel felszerelkezve vágok neki a 2017-es MNASZ Országos Szlalom Bajnokság (www.oszak.hu) futamainak, amelyekből idén az első április 1-én lesz Kiskunlacházán. Széria kategóriában bármilyen Jaguar versenyképes lehet. Itt mindenki kipróbálhatja autója és saját képességeit legális és biztonságos körülmények között!!!!"

Pannoniaring-i futamának megtekintése

Létrehozva: 2017-05-10

Továbbra is várom azon klubtársak jelentkezését e-mailben vagy a +36-30-4384017 telefonszámon, akiket érdekelne a Histo-cup (www.histo-cup.at) Pannonia Ringen rendezett futamnak a megtekintése és szurkolás július 9-én. A Histo-cup egy veterán és youngtimer versenyautóknak kiírt közép-európai pályaverseny sorozat, ahol FIA előírásoknak megfelelő versenyautókkal indulnak, és a mezőnyben Jaguarok is vannak szép számmal (2 XJS, E-Type, D-Type-ek). Az idei sorozat első versenyére a RedBull Ringen kerül sor április 22-23-án.

Formula-E Buenos Aires

Létrehozva: 2017-05-10

A Jaguar a Formula-E versenysorozat legutóbbi, Buenos Aires-i futamán a 13. és a 17. helyen végzett. Ezzel továbbra is pont nélkül áll a versenysorozatban. Mitch Evans versenye jól indult, az időmérők alapján a 7. helyről rajtolt és az autócseréig a mezőny első felében ment. A második autójával a futam végére kissé visszaesett és egy 5 másodperces sebesség-túllépési büntetés miatt végül csak a 13. helyen zárt. Adam Carroll autója beragadt a rajtnál, veszített majdnem egy kört, így a futam során leginkább azért küzdött, hogy egy-két versenytársat megelőzzön. A Panasonic Jaguar Racing vezetői elégedettek az időmérő során elért 7. rajtpozícióval és további fejlődéseket ígértek. A következő futamra április 1-én kerül sor Mexico City-ben.

Létezik veterán és youngtimer versenyautóknak kiírt pályaverseny!

Létrehozva: 2017-05-10

Létezik egy veterán és youngtimer versenyautóknak kiírt közép-európai pályaverseny sorozat, a Histo-cup (www.histo-cup.at). FIA előírásoknak megfelelő versenyautókkal indulnak, a mezőnyben vannak Jaguarok is szép számmal (2 XJS, E-Type, D-Type-ek). 2017-ben a RedBull Ringen, a Brno Ringen, a Salzburg Ringen, a Rijeka Ringen, a Pannonia Ringen, és a Slovakia Ringen lesznek futamok. A magyarországi Pannonia Ringen rendezett futamra a július 7-9-i hétvégén kerül sor, a főfutamokra július 9-én vasárnap. Esetleg érdeklődés esetén elmehetnénk együtt szurkolni július 9-én a Jaguaroknak. Kérjük, jelezze Győrfi Györgynek (+36-30-4384017), akit ez érdekelne.

A január 8-i és február 5-i Kakucsring Kupa futamok.

Létrehozva: 2017-05-10

A január 8-i és február 5-i Kakucsring Kupa futamokat Győrfi György klubtagunk az X-Type versenyautójával a kategóriájában a 2., illetve az 5. helyen zárta, míg abszolútban a mezőny első harmadában végzett. Különösen a február 5-i futamon nagyon erős volt a mezőny, a Proto/4*4/Turbo kategóriában Lotus Exige (2 versenyzővel), Mitsubishi Evo, Golf Rally-Cross, Subaru Impreza, Peugeot 206, Toyota MR2 versenyautók ellen küzdött, eléggé kopott gumikkal, és egy-két másodperccel lecsúszott a dobogóról. De sebaj, a következő, március 5-i futamra új gumikat tervez feltenni...

A Jaguar a tisztességes 14. és 17. helyen zárta a legutóbbi Marrakesh-i Formula-E futamot.

Létrehozva: 2017-05-10

Az autók megbízhatóságával nem volt gond, mind a négy Jaguar (a futam felénél a pilóták a lemerült elsőből a második autójukba ülnek át) sikeresen befejezte a futamot. Ahhoz képest, hogy Adam Carroll a 20. helyről indult, a 14. helyezés biztató a sorozat 2017-es futamaira nézve. A Jaguarok jól takarékoskodtak az energiával, az élmezőny autóinál egy körrel később álltak csak ki autócserére. A Panasonic Jaguar Racing vezetői szerint is biztató az eredmény és a fejlődés.
A következő futam 2017. február 18-án lesz Buenos Aires-ben.


Kakucsring Kupa Jaguar X-Type

Létrehozva: 2017-05-10

2016. december 11-én került sor a Kakucsring kupa 2.fordulójára, ahol Győrfi György klubtársunk a frissen újrafestett, immár fehér színű és jókora ugró jaguárokkal ékesített X-Type-al vett részt. A verseny nagyon jól sikerült, két tizeddel maradt el kategóriájában az 1. helyezettől, így 2. lett a hat indulóból. Abszolútban pedig a 19. helyezést érte el a 69 indulóból.
A Kakucsring kupán (www.oszak.hu) bárki indulhat, akár a helyszínen is lehet nevezni több kategóriában és viszonylag sokat mehetnek a versenyzők, összesen öt futam (két próba és három mért) van, mindegyik 3-3 körrel, tehát összesen 15 kör. Ez több mint 15 kilométer a változatos vonalvezetésű aszfaltpályán.

A Jguar az I-Type versenygéppel tér vissza a motorsport világába.

Létrehozva: 2017-05-10

Sikerre éhesen mutatkozott be a Jaguar Racing első, teljesen elektromos hajtású versenygépe, az I-TYPE 1. A FIA Formula-E bajnokságban a Panasonic lesz a nemzetközi autóversenyek világába visszatérő Jaguar partnere. A versenyzők fiatalok ugyan, de nagyon tapasztaltak: Adam Carroll és Mitch Evans mellett a tartalék pilóta Ho-Pin Tung, aki a Jaguar Formula-E kampányában is szerepelt. A Jaguar Land Rover, a legnagyobb brit K+F befektető fontosnak tartja az „innovációs célú versenyzést”, kihangsúlyozva, hogy ezt a bajnokságot olyan fejlesztési platformnak tekinti, amely az elektromos hajtású utcai autók következő generációjának megalkotását szolgálja. A Panasonic Jaguar Racing csapat készen áll arra, hogy a sikeres tesztprogramot követően 2016. október 9-én vasárnap pályára lépjen a harmadik FIA Formula-E versenyszezon hongkongi nyitófutamán.

Főtámogató

Auto Palace Buda

Támogatóink

Aligvárom Webáruház

Comtherm és Tsa Kft.

Csillogjon-Villogjon Autómosó és Autókozmetika

FER-VIL Kft.

Filep Diesel Szerviz

Ilona Apartmanház

Luxus Jaguar bérbeadása esküvőkre díszítéssel és sofőrszolgálattal együtt.

L-Tender Consulting Kft.

M és M Kft.

Nemsemmi Napenergia webáruház

Pixel Print Kft.

Prandovszki Tibor

Softholding Kft.

Softholding Audit Könyvelő és Adótanácsadó Kft.

Stat-Média Kft.

TELMEX Bútorgyártó és Kereskedelmi Zrt.

Tölgyfa Ingatlaniroda

TRAVERATA

Partnereink

Anglo Parts

Antarktisz Bt.

AUTOGLYM

Knight Sofőrszolgálat

Bacardi Music Cafe

Murányi Jaguár Szervíz Kft.

Napenergia webáruház

Saint-Gobain Autover Hungária Kft.

Softholding Kft.

Tarziciusz Autós Iskola

Tepyart Airbrush Kft.

Villa Dorottya Hotel

CÍMÜNK

Magyarország 8600 Siófok, Rózsa utca 23.

Telefon: +36 20 369 0672

Adószám: 18160965-1-14

E-mail: